п»ї Logeerweekenden, Tijdelijk Verblijf of Logeeropvang - Link Begeleiding

Logeerweekend

Logeerweekenden, Tijdelijk Verblijf of Logeeropvang

Tijdens het logeerweekend bieden mijn collega en ik activiteiten aan die gericht zijn op plezier maken, ontspanning en de ontwikkeling van (sociale) vaardigheden van de kinderen. We gaan bijvoorbeeld met de kinderen naar een klimbos, we bakken koekjes, doen een speurtocht in het bos of gaan spelletjes doen of koken. Er kan altijd rekening gehouden worden met wat je kind graag wil of niet wil. Wil hij of zij graag koken? Doen we! Wil hij of zij graag naar die ene speeltuin? Doen we! Lust hij of zij geen soep? Geen probleem. We houden rekening met iedereen. We bieden een veilige en huiselijke sfeer en het motto is plezier maken en ontwikkelen, ieder op zijn eigen tempo. We begeleiden de kinderen professioneel, en sluiten graag aan bij de vaardigheden van ieder kind. We vinden humor en luchtigheid óók heel belangrijk! Zo zetten we ons in om de kinderen een gezellig en ontspannen weekend te bezorgen. Spelenderwijs leren en oefenen we de hele tijd, met (sociale) vaardigheden, gericht om zo zelfstandig mogelijk groot te worden!

Een belangrijk doel is ook het ontlasten van jou, als ouder, die vaak verlangt naar een weekend rust en even op adem komen, om daarna weer met frisse energie 24 uur per dag klaar te kunnen staan voor je kind.

Er zijn 2 vaste begeleiders op maximaal 5 kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Maandelijks logeren we op een vakantiepark in Doorn. Ouders zijn van harte welkom om hun kind te brengen op vrijdag 16.00 en zondag 16.00 weer op te halen. Is vervoer een onoverkomelijk probleem? Laat het weten, dan kan ik meedenken over een oplossing.

Voorbeelden van doelen waar we aan werken tijdens een logeerweekend:

  • Ik heb een gezellig weekend.
  • Ik speel met leeftijdsgenoten.
  • Ik heb een vaste dagroutine.
  • Ik maak afspraken en houd me eraan.
  • Ik help met koken.
  • Ik kleed mezelf aan.
  • Ik houd mijn slaapkamer netjes.
  • Ik houd rekening met mijn groepsgenootjes.

Financiering voor deze begeleiding is door middel van 

  • Persoons Gebonden Budget (PGB). Als je meer informatie wilt over het aanvragen van een PGB, dan verwijs ik je graag naar de website van Per Saldo; pgb.nl. Als je zorg aanvraagt heb je recht op een gratis ondersteuner hierbij, want soms is dit best ingewikkeld. Bel hiervoor je gemeente, zorgverzekering of zorgkantoor, die kunnen je doorverwijzen.

  • Ook kan de gemeente waarin je woont een contract met mij aangaan als je Zorg In Natura (ZIN) ontvangt. Neem hierover contact op met de gemeente van je woonplaats, want hoe dat precies werkt verschilt per gemeente.

Heb je vragen?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier, bel mij tijdens kantooruren op 06-41431394 of stuur een mail naar linkbegeleiding@gmail.com. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.